Saccsiv's pe bloc

MILIŢIA CREŞTINĂ „HUTAREE” şi chestiunea rezistenţei armate

Posted in HUTAREE by saccsiv on Aprilie 12, 2010

Citez din articolul The Hutaree Militia Raid:

Din cand in cand, cineva scrie o coloana care ma face sa exclam cu invidie “Off! Imi doream sa fi scris asta! “Sincer, eu nu o spun de multe ori, dar cu siguranta am spus-o cand am citit coloana excelent intitulata “Casus Belli “(in latina “caz de razboi “) ce apartine lui William Norman Grigg Luni, 29 martie, 2010. Cititi editorialul sau (chiar daca nu cititi si restul scris de mine) la:

http://freedominourtime.blogspot.com/2010/03/causus-belli.html

Vreau sa incerc si sa prezint analiza de exceptie a lui Grigg cu privire la raidul militiilor Hutaree. In acest sens, am de gand sa  prezint, de asemenea, referirea lui Grigg la tratatul transant al lui James Madison din Federalist 46.
Referindu-se la actul de acuzare federal impotriva militiilor Hutaree, ca pretinsii membrii au facut pregatiri pentru un potential conflict armat impotriva ofiterilor desemnati pentru aplicarea legii ca o conspiratie “rebela”, Grigg remarca cu abilitate: “Daca au achizitionat arme si au dezvoltat competentele  necesare in anticiparea de a se apara impotriva agresiunii guvernului, actiunile lor, – ce pot fi considerate de natura conspirationista – nu sunt o crima.  Acest lucru este valabil in special in lumina istoriei noastre culturale, in care rebeliunea – luata ca agitatie pentru schimbarea politicii existente – este traditia noastra civica cu care ne mandrim cel mai mult.”

Grigg apoi observa pe buna dreptate, “Guvernul nu este nimic mai mult decat rationalizarea si exercitarea  violentei. Tot ce este efectuat de catre guvern contine cel putin amenintarea implicita de coercitie letala. Astfel, acuzatia impotriva Hutaree descrisa ca “o organizatie extremista anti-guvernamentala care sustine violenta impotriva aplicarii legii locale, statale si federale ” este un produs de tip onanism retoric [Geneza 38:9 – o mare analogie, Will]. “

Ca regula generala, guvernul este forta cea mai violenta de pe planeta. In cazul in care cineva vrea sa obtina o perspectiva reala asupra datelor istorice cu privire la cine sau ce produce de obicei cea mai mare violenta si moarte, o sa-i indic o copie a cartii lui R.J. Rummel “Moarte datorata  Guvernului” De la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, China comunista si Rusia rosie, conduc grupul atunci cand vine vorba de moarte si brutalitate; cu toate acestea, guvernul SUA are, de asemenea, cota sa proprie de masacre. De exemplu, in Irak si Afganistan, guvernul de la Washington, DC, singur a ucis peste 800.000 de civili (si aceasta cifra este o estimare conservatoare observand resursele cele mai credibile posibil).

Vezi: http://www.unknownnews.net/casualties.html

Vezi: http://i.a.cnn.net/cnn/2006/images/10/11/human.cost.of.war.pdf

Plus, isi aminteste cineva de violenta guvernului nostru federal adoptata la sucursala Davidians din afara Waco, Texas? Isi aduce aminte cineva de mama impuscata in cap in timp ce tinea inocent copilul sau mic in brate in casa ei de un lunetist federal langa Ruby Ridge, Idaho (dupa ce fiul ei mic a fost impuscat in spate de catre agentii federali)? De fapt, lista de civili care au fost ucisi de catre agentii federali de-a lungul anilor este una foarte lunga. Multe din aceste crime au fost considerate ca fiind realizate in legitima aparare; dar altele nu au fost decat crime de moda veche (si niciodata un agent federal care a comis crima nu a fost adus vreodata in fata justitiei).

Daca cineva  doreste punerea sub acuzare a unei organizatii “care sustine violenta”, atunci cu siguranta guvernul central din Washington, DC, ar trebui sa fie pus sub acuzare!

Daca membrii Hutaree au planuit intr-adevar, violenta AGRESIVA impotriva oricui – in guvern sau fara – atunci trebuie sa fie opriti. Daca, totusi, ei pur si simplu se pregateau sa se apere impotriva trecerii guvernului peste limite sau chiar impotriva abuzului guvernamental si recurgeau la violenta doar intr-un act legal de auto-aparare, n-au comis nici o crima, dar nu sunt decat cele mai recente victime ale abuzului de putere federal. Aceasta este o intrebare care isi va afla raspunsul fara indoiala intr-o instanta de drept.

A acuza, cu toate acestea (dupa cum actul de acuzare face), membrii Hutaree (toti 9!) ca ar fi planificat “a porni razboi impotriva Statelor Unite, [si] a se opune prin forta autoritatii guvernului Statelor Unite. . .” va dura ceva pina sa stea in picioare dovezile. Dupa cum subliniaza Grigg “Daca Hutaree se pregateau pentru APARAREA armata impotriva actiunilor criminale ale oficialilor guvernamentali, aceasta acuzatie este la fel de inutila ca un creion rupt. Daca eforturile lor de a “preveni, impiedica, si intarzia” diferitele initiative guvernamentale s-au limitat la activism, mai degraba decat un conflict armat, ei sunt, nu in mod substantial diferiti de sute sau mii de alte grupuri”.

Intregul caz impotriva Hutaree pare a se baza pe marturia unui agent FBI aflat sub acoperire din cadrul grupului. Plasarea agentilor provocatori in interiorul grupurilor, cum ar fi Hutaree este o strategie clasica de agentiei politiei federale. Aceasta poveste a fost descrisa de ziarul Wall Street Journal.
A se vedea raportul de la WSJ la:
http://tinyurl.com/wsj-hutaree

Utilizarea agentilor provocatori este o tactica  folosita atat de Kremlin cat si de Casa Alba. Ultimele “Scurte afaceri ale lumii” ale lui Joel Skousen contine o analiza extrem de transanta si profunda a modului in care Rusia si SUA s-au folosit si continua sa utilizeze aceasta tactica.

Skousen scrie, “O tactica asemanatoare [legata de operatiunile de acoperire] este angajarea unor agenti provocatori pentru a se infiltra intr-un grup-tinta pentru distrugere si pentru a influenta  elementele radicale din acest grup de a efectua crime impotriva civililor nevinovati, care va justifica represalii armate sau arestari. Odata cu cresterea brusca a terorismului, in Rusia si arestarea grupului radical Hutaree in SUA, este util de a analiza rolul atacurilor teroriste false, in Rusia si rolul agentilor provocatori in SUA pentru a realiza ce se petrece cu adevarat.”

Skousen afirma in continuare “Daca vom continua discutia despre arestarea membrilor radicali ai cultului Hutaree din Michigan, este important sa retinem ca urmarirea penala a aproape fiecarui asa numit act de terorism intern din ultimul deceniu se datoreaza infiltrarii de agenti FBI informatori. In timp ce nici unul dintre noi in America nu suntem impotriva necesitatii de a obtine informatii privind amenintarile reale la adresa securitatii nationale, trebuie sa punem sub semnul intrebarii  modul in care s-a facut antrenamentul si presiunile facute asupra informatorilor (dintre care majoritatea au fost obligati sa accepte rolul de informator, in loc de pedeapsa cu inchisoarea pentru alte crimele comise) de a provoca si a induce unor disidenti furiosi si instabili dorinta de a comite acte de teroare.

“De prea multe ori, informatori FBI” au fost presati de superiorii lor sa mearga mult mai departe decat informarea. Le-au furnizat arme, explozivi, si chiar au actionat ca parte directoare la trasarea strategiei si tacticii pentru efectuarea faptelor. Aceste lucruri ies la iveala in timpul procesului, fara tragere de inima si chiar si atunci banuiesc ca nu ne este niciodata permis sa stim marimea deplina a acestor provocari.”
Pentru a primi un exemplar din “Scurte afaceri ale lumii” ale lui Joel Skousen sau pentru a va abona la acest newsletter-ul excelent (il recomand cu caldura) puteti scrie la:
editor@worldaffairsbrief.com

In plus, Grigg afirma ca o alta componenta majora din rechizitoriu, care este ingrijoratoare este acuzatia ca Hutaree se face vinovata de “conspiratie rebela” Dupa cum scrie Grigg: “Orice se afla in cele din urma  despre Hutaree, asa cum stau lucrurile in prezent, actul de acuzare impotriva sa ar putea oferi un model pentru “conspiratie rebela” pentru urmaririle penale care implica, practic, orice grup care adopta utilizarea fortei pentru a proteja cetatenii impotriva agresiunii guvernamentale.

“Intr-adevar, definitia notiunii de “conspiratie “, utilizata in actul de inculpare al Hutaree ar putea face criminal pe oricine care citeste Federalist 46 in public, impreuna cu indemnul laudabil “rebel” al lui James Madison, cum ca oamenii pastreaza “avantajul de a fi inarmati” in cazul in care insurectia impotriva guvernului central se dovedeste necesara pentru a pastra libertatea.”

Sa privim un pic mai atent la Federalist 46, scris de parintele fondator, autor al Constitutiei Statelor Unite, si cel de-al patrulea presedinte al Americii, James Madison. In risipirea temerilor colonistilor cu privire la o armata federala de incredere, Madison a declarat in Federalist 46, “Sa fie o armata regularizata, complet egala cu resursele tarii, sa fie formata si sa fie in intregime la dispozitia guvernului federal; totusi nu as exagera daca as spune, ca guvernele de stat, cu oamenii de partea lor, ar fi capabile sa respinga pericolul. Cel mai mare numar pentru care, in conformitate cu cele mai bune de calcule, o armata poate fi realizata in orice tara, sa nu depaseasca a o suta parte din numarul total de suflete, sau  a  25-a parte a numarului oamenilor in masura sa poarte arme. Acest procent nu ar permite, in Statele Unite, o armata de mai mult de douazeci si cinci sau treizeci de mii de oameni. La aceasta s-ar opune o militie care ar numara aproape o jumatate de milion de cetateni cu arme in mainile lor, barbati alesi din randul populatiei, ce lupta pentru libertatile lor comune, uniti si condusi de guvernele carora le-a fost acordata increderea lor. Se poate foarte bine sa fie pus la indoiala, daca o astfel militie intr-o anumita situatie ar putea fi cucerita vreodata de trupele usuale”.

Madison a mai spus, “Pe langa avantajul de a fi inarmati, avantaj pe care americanii il detin, fata de alti oameni ai celorlalte natii, existenta guvernelor subordonate, de care oamenii apartin, si prin care sunt numiti ofiterii de militie, formeaza o bariera impotriva ambitiilor, mai  insurmontabila decat orice alta forma pe care un guvern simplu ar putea-o admite. Prin derogarea unitatilor militare, in mai multe regate din Europa, care sunt finantate pina la limita in care resursele publice o pot permite, guvernele se tem sa aiba incredere in oameni cu arme.”

Ar putea Madison fi mai clar? El (si restul fondatorilor Americii) s-au asteptat ca militia “celor cateva state” a fi universal inarmata impotriva potentialei stirbiri a libertatii de catre guvernul central, ceea ce inseamna: cetatenii trebuie sa fie in permanenta pregatiti sa foloseasca armele impotriva oricarei tentative agresive a guvernului federal, de a calca in picioare libertatile lor.

Aceasta, desigur, intareste intentia fondatorilor, pentru al 2-lea Amendament ce proteja dreptul oamenilor de a pastra arme pe care sa le si poarte cu scopul expres de a oferi cetatenilor capacitatea de a respinge (cu violenta) orice atac impotriva libertatilor lor facut de propriul lor Guvernul Federal.

Deci, va rog spuneti-mi, ar cataloga azi, FBI-ul declaratiile lui James Madison din Federalist 46 ca fiind “conspiratie rebela”? Daca da, probabil, suntem mai aproape de tiranie decat vrem sa recunoastem!
In plus, milioane de americani nu au uitat ca acesta este acelasi guvern federal (prin centrele de fuziune al Departamentului pentru Securitate Interna – Homeland Security), care doar recent a caracterizat pro-lifers; oameni care sustin al 2-lea Amendament; oameni care se opun Natiunilor Unite si  imigratiei ilegale ; oameni care au votat pentru Ron Paul sau Chuck Baldwin si veteranii de razboi din Irak drept “extremisti” si potentiali “membrii periculosi ai militiei.”

Dar, inca o data, guvernul federal, impreuna cu propagandistii lor din marea mass-medie, incluzand autoritatea sa artificiala asupra militiilor, centrul ultra-liberal de Sud al saraciei  Southern Poverty Law Center (SPLC) din Montgomery, Alabama, este capabil de a utiliza militia Hutaree pentru a demoniza militia in general, si chiar mai rau, pentru a incerca si a distruge conceptul constitutional de militie din mintea publicului american.
Au intentionat membrii Hutaree sa foloseasca violenta impotriva fortelor de ordine? Habar n-am. Pana ca aceasta stire sa izbucneasca in mass-media nationala, nu am auzit de acest grup. Voi astepta faptele, daca intr-adevar guvernul federal si mass-media nationala, chiar vor permite ca faptele sa iasa la iveala.

Eu stiu un lucru: eu nu am incredere in guvernul federal ca spune adevarul despre nimic! Ei nu au spus adevarul despre Sucursala Davidians de la Waco, ei nu au spus adevarul despre Randy Weaver, ei nu au spus adevarul despre Gordon Kahl si, in cazul in care este istoricul acestora este un indicator, este indoielnic ca vor spune adevarul despre militia Hutaree. Dar vom vedea.

In acelasi timp, William Norman Grigg crede, “Exista un motiv sa credem ca federalii s-au extins si au escaladat aceasta cu scopul de a exploata, si poate a exacerba, cresterea ostilitatii publicului fata de un guvern din ce in ce mai invaziv si infometat.

“Chiar daca vreodata va fi demonstrat ca Hutaree a intentionat sa “porneasca razboi ” impotriva guvernului Statelor Unite, este mult peste disputa serioasa: Securitatea Interna (Homeland Security) fara echivoc pregateste  razboiul cu publicul, de fapt, face acest lucru de o lunga perioda de timp. “

Comentariu saccsiv:

Articolul a aparut sub semnatura lui Chuck Baldwin, pe Infowars.com si dupa cum am mai mentionat si in alte dati, este bine sa fim foarte atenti cu site-urile lui Alex Jones, mai ales la capitolul “solutii”.

Ce vreau eu să zic defapt este faptul că trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului şi lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu, adică să stăm cuminţi şi să ascultăm de Obama că el este mesia şi să dăm şi lu Dumnezeu adică să ascultăm cuminţi de biserică şi de PreaSFÎNTUL Patriarh Daniel şi să nu luăm în seamă vorbele nemernicilor de stilişti.

Anunțuri

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sacsiv said, on Aprilie 12, 2010 at 7:39 am

  Pentru o mai debilă parcurgere a acestui bloc, citiţi vă rog şi “CUPRINS”:

  https://sacsiv.wordpress.com/despre/

 2. […]    La MILIŢIA CREŞTINĂ “HUTAREE” şi chestiunea rezistenţei armate: […]

 3. danutza said, on Aprilie 12, 2010 at 2:05 pm

  frate ????? cum te-oi chema, ai nevoie de ajutor duhovniocesc sau de consiliere psihologica. urat din partea ta ca-ti bati joc de munca unui om care ne-a deschis la multi ochii. faci jocul „lor” si al satanei, care probabil ca te-a indemnat sa faci asta. indiferent de calendar, nu el te mantuie, ci faptele si credinta. suntem frati ortodocsi cu totii, asa ca..mai gandeste-te inanite sa continui cu asemenea magarii.

  • gil said, on Aprilie 21, 2010 at 8:14 am

   danutza! e sigur ca esti tinerica si judeci cu mintea ta tanara,dar ciorba e ciorba si friptura friptura,desi tot mancare este,caci nu e un fel de 2 feluri,ca e doar un Dumnezeu,un Duh,o credinta!! nu sant 2 randuieli!! danto de ce nu esti la fel de tare in clanta sa i zici si stapinului tau sa nu si mai bata joc de altii?dar tu te faci ca nu vezi cand voi va bateti joc de altii!!

  • ariveronica said, on Aprilie 22, 2010 at 11:42 am

   daca tea mintuit extrem de fericitul saccsiv dute si toaca ceapa pe la conferinte ca sa vada lumea ca ai ochii deschisi, si sa ne spui si noua citi draci sau prezentat la apelu vostru ecumenist, ca noi nu prea vedem decit asa ca ptin ceata si nu te mai plimba cu magarii pe aici,dute cu ei la psiholog ca sa faci si tu o fapta buna.nu ne trebue frati indraciti.citesteti singura la psaltire atita timp cit nu ai duhvoinic ca dai consilii neintrebata.

 4. gil said, on Aprilie 21, 2010 at 8:19 am

  saccsiv este singurul care intelege si lumea si natura si pe Dumnezeu si pe dracu si..pe el nu se prea intelege ,dar nu conteaza:lupta lupta si iar lupta,numa ca la ortodocsi lupta(actiunea) vine dupa rugaciune si rugaciunea este lupta ce i lipseste lu antiadevar

 5. FSB-GRU said, on Aprilie 22, 2010 at 1:56 pm

  Mai,nu mai agitati apele ca schimbam foaia.Saccsiv,baga-ti mintile in cap mai baiatule,ca eu sunt ofiter acoperit GRU si jar mananci daca ma superi.Nu stii tu cine suntem noi,ca n-am mancat din aceeasi farfurie.Cine crezi ca l-a trimis pe Gorbaciov la Bucuresti?Noi l-am trimis,sa-l linisteasca pe Iliescu,ca devenise prea agitat si putea sa dea pe goarna toata operatiunea secreta din 1989,ca sa-si scape pielea.Dar stati linistiti ca va trece timpul acestor ciocoflenderi si vor veni adevaratii stapani la putere.
  Va garanteaza asta un ofiter GRU.
  Si Saccsiv,mai usor cu succesurile tale,ca deja esti in extaz ,dar vrei sa fi mai preafericit decat Daniel,vezi sa nu intri in transverberatie.


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: