Saccsiv's pe bloc

Chestiunea KLAUS KENNETH sau cum multi l-ar primi bucurosi de acum pe ANTIHRIST, fara a mai fi nevoie sa „ne salveze” de foamete si razboi …

Posted in stilişti faimoşi by ariveronica on Mai 26, 2010

Citez din articolul ORTODOXIA CA UN SHOW sau despre primejdia falsei renasteri harismatice:

“Căci va veni o vreme când nu vor mai suferi învăţătura sănătoasă, ci – dornici să-şi desfăteze auzul – îşi vor grămădi învăţători după poftele lor, Şi îşi vor întoarce auzul de la adevăr şi se vor abate către basme” (II Tim 4,3-4).

DIN ACEST ARTICOL SE POATE VEDEA CIT DE AVANSATA ESTE PERVERSITATEA STILISTILOR CA SACCSIV DE EXEMPLU, CARE LE POARTA STEAGU PE BARICADE 🙂 CA ZICE DE ACEST KLAUS, DA PE EL NU SE VEDE, CACI LUI I SE POTRIVESC CA O MANUSE CHIRURGICALA CELE CE LEA CITAT MAI SUS, IAR SMINTEALA NU O FACE ACEST KLAUS CA SE VEDE DE LA O POSTA CA E RATACIT NUMAI CINE E TIMPIT NU VEDE, CI EL INSUSI CARE SE DA ADEVARAT ORTODOX SI FOLOSESTE TEXTE PE CARE NU LE INTELEGE CI DOAR LE DECUPEAZA SI LE AMESTECA CA SAI DUCA PE FRAIERI DE NAS SA CITEASCA SUROGATELE LUI. PAI DACA HRIISTOS A ZIS – IESITI DINTRE EI SI LUATIVA CRUCEA, DINTRE CINE A IESIT EL&CLANU ? DINTRE CEI CA KLAUS? 🙂 A FACUT UN PAS MAI MULT CA EL? CITI PASI? 🙂 EL NU VREA SA VA SPUNA CA SA SCRIS CIND VOR APAREA ASA GROZAVE EREZII INTRE VOI SA STITI CA MURDARIA E A VOASTRA! SI E SEMN SA VA TREZITI SI SA VEDETI PUTREZICIUNEA VOASTRA, DAR SE PARE CA SI VEDEREA SA PUTREZIT SI NU MAI E SPERANTA SA VADA UNII CA ACESTIA.

Nu am fi dorit(DAR DORIM DOAR PE ASTA CA E CALD) sa ne mai amestecam si sa coboram iarasi in mijlocul noii sminteli(CARE SE AFLA IN BISERICOAIA NOASTRA) care tulbura apele si asa agitate ale ortodoxiei noastre, daca nu am fi fost martori la niste reactii pur si simplu murdare fata de Parintele Arhim. Mihail Stanciu, egumenul Manastirii Antim, cel care a scris un articol in care a indraznit (cumplit hybris!) sa puna in chestiune ultimul “idol” al spatiului nostru romanesc ortodox – “spatiu” prea insetat de a se inchina iara si iara cate unui alt “guru” duhovnicesc – acum Klaus Kenneth.(PAI DIN 1924 VA INCHINATI LA TOT FELU DE DRACI) Si, spre dezamagirea celor care chiar vor sa reduca orice discutie principiala la o polemica personala, spunem de la bun inceput ca nu persoana D-lui Kenneth este in discutie aici, ci moda pe care promotorii lui in Romania o incurajeaza, lucrarea pe care o face si roadele ei.

IATA CU CIT RESPECT IL NUMESTE PE FRATELE LUI –DOMN, SI DACA ACESTA AR CINTA UN CINTEC CUM CA SACCSIV E GOLAN SI VA TRAGE PE SFOARA, NICIDECUM NU AR PUNE SCRIS CU LAMPEGIANT CINTEC PERICULOS, CI AR ZICE- STITI CUVINTELE NU PREA ERAU IN TON CU MELODIA, IAR NOI DORIM IARASI SA NE AMESTECAM IN MIJLOCUL NOII SMINTELI, SI NU LA MARGINE, CA DOAR SINTEM ECUMENISTI SI NE SADE BINE.(CA ACEST DOMN ARE O LUCRARE CA CICA FACE SI ROADE)

Nu putini isi iau drept portdrapel numele cate unui mare duhovnic…IBOVNIC A VRUT SA SPUNA CA TOTI CE SE SPOVESFATUIESC CU CEI CAZUTI CURVIE FAC sau chiar a mai multora PEACURVIE FAC, ca sa-si poate legitima si inselarile, caderile sau inovatiile proprii prin ei, amestecandu-le cu mierea invataturii acelora(DE UNDE MIERE CE SINT ALBINE?POATE ASPARTAM :)), dar deturnandu-o apoi spre ei insisi, spre mesajul si spre duhul propriu. Insa oamenii trebuie apreciati nu dupa numele mari cu care se acopera, ci dupa ceea ce spun si fac ei insisi, dupa duhul si roadele marturisirii lor proprii. –EREZIE, CA MARTURISIREA NU E PROPRIE NIMANUI CA PE HRIISTOS MARTURISIM CIND PAZIM LEGEA CARE NEA LASATO PRIN SFINTI.DECI RID DRACII DE VOI CIND VA SCRIETI VIATA SI PROPOVADUITI CA ASTA E MARTURISIRE CRESTINA PROPRIE – INSELARE CURAT MURDARA🙂.POATE CINEVA SA POVESTEASCA O INTIMPLARE DIN VIATA SA CA SA INTAREASCA PE CINEVA CAZUT DA IN PRIVAT, DAR DACA NU ARE VEDEREA INAINTE SA FIE SIGUR CAL AJUTA PE ACELA PENTRU HRIISTOS MAI BINE SE LIPSESTE CA ORICUM E O MARE PIERDERE PENTRU EL DEOARECE A PIERDUT TOATA STRADANIA DE MAI INAINTE PENTRU MINTUIRE SI TREBUIE SA PUNA DINOU INCEPUT CADEREA LUI IN MINDRIE FIIND DE BUNA VOIE, IN NICI UN CAZ SASI PUBLICE CARTI CU VIATA LUI ILUZIONINDUSE CA MINTUIE POPORU-CACI DACA UNUL SINGUR URLA PE NET CA SACCSIV NE MINTUIE, SACCSIV MERGE LA IAD CA SA FACUT PE EL PREOT SI DUMNEZEU DECI A HULIT SI SMINTIT PROSTIMEA.

Nici parintele Rafail Noica, nici Fericitul Sofronie Saharov(ALTE EXEMPLE EXCEPTIONALE NICI CA PUTEA SA ADUCA DECIT PE DELICATII ASTIA:)) , cu sensibilitatea si delicatetea lor duhovniceasca exceptionale, nu credem ca s-ar simti odihniti si impacati auzind –CEI AIA A SE SIMTI ODIHNIT SI IMPACAT AUZIND CA SINT IDIOTI?, CA SFINTII NU AU AVUT NICIDECUM IDEI.(pe viu) felul in care le sunt preluate si duse mai departe ideile, cum ajung ele sa serveasca lejer justificarii pacatului (vezi aici min. 101, “Mergeti la discoteca din cand in cand; nu e nimic rau in asta. Si eu dansez bucuros”) sau sincretismului religios, “recuperarii” lui Buda (vezi aici min.40-41)) ori apologiei Maicii Tereza, si nu stim daca s-ar mai recunoaste vazand in ce ghiveci retoric sunt amestecate si in ce forma discursiva exaltata si histrionica sunt turnate, dupa tiparul evanghelizatorilor TV din America sau a “harismaticilor” penticostali.PAI NU PROPOVADUITI VOI PE LA CONFERINTE?E ADEVARAT CA NU TREMURATI ASA DE TARE DIN MIINI SI PICOARE MIMICA ETC CA EI- PROTESTANTII DA UITE CA ATI INCEPUT SA DANSATI CINTIND LA CHITARA SI CATOLICII CINTA SI BAT IN TOBE AU PRELUAT DIN BUNATATEA AFRICANILOR 🙂 SI DOAR SUNT FRATII VOSTRI SLUJITI CU EI NUU?

Nu stim, de asemenea, daca parintii cuviosi care s-au ocupat de tamaduirea fratelui Klaus ar gasi buna si folositoare (lui si ascultatorilor) reamintirea cu absolut fiecare ocazie si cu o destul de mare usurinta (greu de inteles chiar pentru psihologii crestini) a faptului ca “a fost violat vreme de 7 ani de un preot catolic“; sau daca ar gasi muzica aceasta a lui extrem de “linistitoare” si, bineinteles, perfect compatibila cu… rugaciunea inimii despre care tot vorbeste, daca ar gasi in ea macar vreo firimitura din harul Duhului Sfant, al carui mesager se face… Inca ne mai intrebam daca parintele Sofronie sau Parintele Rafail ar putea sa inteleaga si sa creada pe cel care – in timp ce isi poarta chitara dupa el peste tot si isi vinde propriul CD de pop-folk american din care ”nu e chiar totul crestin” (vezi min. 99) – afirma, cu toate acestea, cu un aplomb stupefiant:

Lumea, pur si simplu, a cazut de la mine. Acum nu ma mai intereseaza muzica”.COMENTARIU ESTE PE LINGA, CA SACCSIV NU A INTELES UN TUB VREA DOAR SA FACA MILA SAU SA VA ZAPACEASCA SI PE VOI CA EL SIA ARS CREIERII DE TOT IN FATA COMPIUTERULUI CA ACEST KLAUS A VRUT SA SPUNA CA CINTA DOAR ASA …NU CU PASIUNE CA INAINTE CA SIA GASIT ALTE PASIUNI.  🙂

S-a facut caz de faptul ca viata trecuta a lui Klaus nu poate fi invocata pentru a respinge genul de ortodoxie propovaduita de el. Ceea ce e adevarat. Problema nu este atat ca Klaus Kenneth isi expune periplul sau (desi si aici trebuie un anumit discernamant cand e vorba de a selecta din trecut doar ceea ce foloseste), cat modul in care o face, modul in care se manifesta. Esentialul nu este ceea ce a facut odinioara, bineinteles, ci cum se raporteaza astazi la acele experiente si ce ceea ce propovaduieste si lucreaza acum. Da, au existat sfinti cu viata tare ratacita inainte de convertire. Dar ce au facut ei dupa ce s-au convertit, care le-a fost viata DUPA convertire si, mai ales, cum s-au manifestat si cum au propovaduit credinta? Daca ni se va raspunde ca exista nebunii pentru Hristos, atunci trebuie sa stim ca acestia se manifestau in mod cert in medii cu totul straine de orice pregatire si promovare comerciala sau de orice natura.IATA AICI DUMNEZEUL SACCSIV VA INDICA CLAR CUM UNDE SI CE CULOARE, PREGATIRE, PROMOVARE MANIFESTEAZA, CU PLANCARDE SAU FARA, NEBUNII PENTRU HRIISTOS. 🙂

Cum spuneam si altadata, alegoric, nu e suficient sa spui ca ceea ce canti tu sunt stihuri din psalmi, daca muzica prin care vehiculezi aceste stihuri transmite un cu totul alt duh: Psaltirea pe ritmuri hip-hop sau pe sonoritati de rock nu mai este Psaltire, ci, trebuie sa o spunem, devine o batjocura la limita sacrilegiului ori, in cel mai bun caz, un kitsch penibil. Iar un duh gresit, strain (CEI AIA DUH GRESIT?CA NU EXISTA IN DICTIONAR EXPLICATIA SI STRAIN?AICI IAR SE CREDE SFINT SI MINTUIT CA VORBESTE DE STRAIN- PAI DRACII SINT PRIETENII VOSTRI) se transmite mult mai direct si mai puternic decat cuvintele si invatatura care vin prin acel vehicul. Deci problema nu este mica, fiindca asa se intra in partasie cu duhul neortodox.CITA DIPLOMATIE ALA STANILOAIE CA SA VA FACA CU CAPU, CA ORTODOX NU INSEAMNA NEAPARAT SI SFINT. Din psalmul acela – ca sa continuam alegoria – se retine mult mai usor ritmul de hip-hop sau de rock, gesticulatia, dansul, agitatia… iar nu versurile. Sau nu in aceeasi masura. Tonul chiar face muzica in acest caz.

Spunea Parintele Rafail Noica astfel:

Minciuna si moartea sunt acelasi lucru.EROARE- MINCIUNA DUCE LA MOARTE , DAR MOARTEA NU DUCE LA MINCIUNA CI LA IAD. Minciuna nefiind doar a zice un neadevar: iti zic ca ploua, dar e soare afara. Minciuna, in esenta ei, este ceva mult mai adanc. Este tot ce nu este dumnezeiesc. Poti sa spui lucruri foarte bune, dar daca nu sunt in Duhul lui Dumnezeu sunt minciuna. (…). Intre altele, cel care are duhul deosebirii, pe linia asta deosebeste [duhurile gandurilor].NU EXISTA -DUHURILE GINDURILOR –ALTA ABERATIE CA SA VA INCLEIEZE MINTEA,SA SCRIS CA NUMAI DUMNEZEU CUNOASTE GINDUL OMULUI. Printre altele, prin efectul pe care cuvantul il are in sufletul tau.EFECTUL IL STITI FOARTE BINE CARE E -VOI ASTIA CARE IL MURDARITI CU DIPLOMATIILE VOASTRE- CACI CUVINTUL ESTE CURAT SAU MURDAR CA SI VOI, NUMA CA VOI CURATI NU SUNTETI CA NU PAZITI LEGEA SFINTILOR PARINTI SI DEGEABA DATI CU CITATE CA NU AU PUTERE CA PRESARATI MURDARIILE VOASTRE PRINTRE ELE INTERPRETIND CUM SI DOAR CE VA PLACE VOUA. EVAGRIE PONTICUL A PAZIT SI LEGEA DAR DIND CITATE FARA FAPTE A AJUNS IN IAD, VOI UNDE CREDETI CA MERGETI PATIMASILOR? 🙂

Si care sunt roadele? Insesi reactiile fata de articolul Parintelui Mihail Stanciu constituie pentru noi indiciile unor astfel de roade. Este incredibil cum oameni care par atat de largi la minte si la inima incat pot intelege in ce fel e compatibila Ortodoxia cu toate experientele heterodoxe si lumesti cele mai tulburi, vazand in ele chiar lucrarea lui Dumnezeu, devin dintr-o data atat de agresivi  si de lipsiti de cuviinta cand raspund unui parinte staret cunoscut pentru pozitiile sale curat ortodoxe si marturisitoare. CREDETI VOI CA SINT CURATE NOI STIM CA MARTURIA VOASTRA E MINCINOASA, DAR PUTETI SA RAMINETI INTRU EA DACA ASA VA PLACE. Daca iubirea, acceptarea si atot-ingaduinta lor se reduc la idolul aclamat si sustinut aproape fanatic, plus cei asemenea lui, si daca se transforma intr-un elan de terfelire salbatica a păstorilor care inteleg sa ridice semne de intrebare asupra temeiurilor acestui bizar extaz colectiv, atunci ne-am cam lamurit despre crestinismul “vederilor largi”, profesat de fanii predicatorului elvetian (care singuri admit ca “lupta pentru Klaus Kenneth” si se arata extrem de preocupati de “imaginea” celui luat drept model de neatins). J J J PAI TOT ASA SE LUPTA SI FANII TAI SACCSIVE, DA NU POFTESTI  SA VEZI CA TU AI ALTE POFTE DE CARE NU VOIESTI SA TE DEBARASEZI.. 🙂

Si, desi unii dintre cei care vad o virtute nemaipomenita in a fi cat mai… “open-minded” fac atata caz de ingustimea ortodoxistilor traditionalisti, pana la urma se intalnesc pe undeva cu zelotistii  supercorecti, fiind la fel de impermeabili la puncte de vedere critice punctuale si rationale (nu rationaliste) si la fel de refractari la cercetarea lucida, calma si nepartinitoare a duhurilor si a invataturii convertitului adulat.PAI DA CA ERA SA UITAM DA NEAI ADUS AMINTE CA VOI ASTIA A LUI DANIEL DOCTOR IN DRACOLOGIE CU ASTA VA OCUPATI-CU CERCETAREA CLASIFICAREA DRACILOR SI STUDIUL INVATATURII LOR . Idolul niciodata nu se discuta, se urmeaza orbeste,se aplauda frenetic si se apara cu orice pret, in ciuda oricaror argumente si dovezi.

Dupa citirea noianului de comentarii si articole ale fanilor sai neconditionati si infierbantati – dintre care unii nu s-au sfiit sa mearga pana la jigniri grosolane , rastalmacind aberant cuvintele unor duhovnici AU LUAT EXEMPLU DE LA VOI SI DE LA ASAZISII VOSTRI SFINTI PE CARE NUI MAI INCAPEA PAMINTU DIN CAUZA COARNELOR– am ramas cu o mare si grea intrebare: ne mai trebuie, oare, astazi, discernamant si credinta dreapta pentru mantuire sau in sec. XXI consideram ca merge si numai cu iubirismul “universal” de tip New Age?E DEAJUNS SAL IUBITI PE CLEOPA AL VOSTRU,  PE STANILOAIE CARE LATI DECLARAT IN COR INTERNATIONAL CA AR FI MARE TEOLOG PENTRU CA A FACUT TRADUCEREA FILOCALIEI CARE DE ALTFEL E GROZAV DE INCILCITA IN TERMINOLOGIE CA SA VA AJUTE IN CAZUL IN CARE NU VA DOARE CAPUL INDEAJUNS, CEA ITALIENEASCA FIIND CU MULT MAI BUNA CHIAR DACA INCOMPLETA SI MERGETI TOTI IN RAIUL VOSTRU PRIVAT. “Fenomenale” sunt, mai cu seama, comentariile care il judeca cu obraznicie (uneori de sorginte feminista)CE NU VA CONVIN COMENTARIILE SURIOAREI VOASTRE STILISTA PI VECHI SECURISTA DE INALT-FERICITA CLASA VENIAMIN(A) ILIE? pe staretul manastirii Antim, fara ca acesta sa fi comis vreo erezieNU TREBUIE SA COMITA NIMIC ATITA TIMP CIT E ERETIC E DEAJUNS CACI SE SUPUNE CELOR CE SUNT UNITI CU ERETICII care sa justifice asta, si culmea, tocmai in numele… poruncii de a nu judeca! Ce bine ne simtim cand ni se pare ca noi ii iubim pe toti si avem imaginatia asa bogata… :( Dar asta nu este iubire, ci frizeaza inselarea, frati si surori! Cu toata durerea intrebam: cand oare vom vrea sa mai ascultam si de Dumnezeu, nu numai de euforiile si inchipuirile noastre pe care le botezam trairi duhovnicesti? CARE DUMNEZEU?POT SATI DEMONSTREZ LA ORICE ORA CA NU AI CATEHISMU FACUT DECI NUL CUNOSTI PE ADEVARATUL DUMNEZEU, VOI SUNTETI AIA CARE VA E FRICA SA AVETI DISCUTII DESPRE DUMNEZEU DEOARECE SINTETI PE DINAFARA SI NU SINTETI IN STARE SA TILCUITI VRE UN VERSET DIN PSALTIRE SAU PATERIC VA JUCATI DOAR CU TEXTELE CA SA VA ABURITI IN PRIMU RIND PE VOI INSIVA.. Parintele Mihail a demonstrat punctual, cu citate si pagini niste lucruri gravissime, dar pe noi nu ne intereseaza?ADEVARAT E CA NU TE INTERESEAZA CA ALTFEL NAI FACE SI TU SACCSIV&FRATIA LA FEL CA KLAUS INTRO VARIANTA MAI PERVERSA. E semnul cel mai elocvent ca, daca acum am cazut, cu mult mai usor il vom primi si pe Antihrist, care va fi infinit mai carismatic, mai convingator si mai… “iubitor”. DACA ATI CAZUT DE CE NU VA RIDICATI?NU PUTETI RENUNTA LA BORSUL DE PERISOARE DE SOIA?IAR ESTI DUMNEZEU SI PREACARISMATIC DE STII CUM O SA FIE ANTIHRIST?PINA LA ANTIHRIST ESTI TU INSUTI AI PUTEA SA TE UITI IN OGLINDA SI SA TE DESCRII DA NU POTI NICI ASTA CA AI ARUNCAT OGLINDA CATI VENEA SA TE PUPI CIND TE UITAI IN EA 🙂

In cele din urma, acesta este esentialul – ce fel de ortodoxie traim si propovaduim? Cum e posibil sa avem, si in cele duhovnicesti, un comportament atat de… consumerist, atat de tipic pentru un spectator postmodern care asteapta mereu febril urmatorul spectacol si vrea sa vada pe cel mai nou show-man, care trebuie sa fie si mai cu sclipici si mai plin de adrenalina decat anteriorul, neaparat sa spuna glume CELE MAI BUNE GLUME LEAU FACUT INTODEAUNA SFINTII DA SPUMA SI CELELALTE TINETIVILE PENTRU VOI CA VA PLACE SA VA JUCATI DEA MINTUIREA.si mai spumoase, sa aiba un joc de scena variat si interesant, sa se strambe si sa gesticuleze luxuriant, sa se miste incontinent, sa strige, “sa se joace”, sa surprinda si sa stimuleze continuu simturile si imaginatia… Mai mult: sa relateze experiente socante, sa fie neaparat “cool” si “trendy”, nonconformist si maestru in retorica, sa ne infierbante sangele si sa ne exalte afectele, sa ne faca sa radem si sa plangem in hohote, sa ne sa ne dea senzatia ca traim si ca nu suntem morti! Ce fel de umilinta, ce fel de pocainta (schimbare a vietii), de reculegere, de deschidere a ochilor launtrici si de realism cu privire la sine se pot desprinde din conferintele si cartile fratelui Klaus?SIMPLU, POTI SA TE TREZESTI BRUSC SI SA REALIZEZI CA DACA NUTI SCHIMBI SI MENTALITATEA NU NUMAI VIATA TRUPEASCA OARECUM VEI AJUNGE MAI RAU CA KLAUS. Care este duhul in care acesta isi transmite chiar si invaturile corecte si bune? INTREBARE TIMPITA TIPICA UNUI ERETIC-CARE INVATATURI CORECTE SI BUNE? AUZITI, CIND FINALU LOR E IADUL? NU CUMVA TEA FATAT O MUSCA BEATA SA SCRII ASA PARANGHELII?! JDaca cineva si-ar raspunde sincer la intrebare, nu am mai fi avut acum un buboi purulent care se sparge cand este atins de o observatie dura, dar cauterizatoare si profilactica AM VAZUT NOI PE UNU CU UN SIRAG DE PROFILACTICE LA GIT FUGIND PE NET DA NU NI SA PARUT ASA DE DUR ACUM AM INTELES CA VREA SA LE UMFLE SA SALVEZE DA NU SA DECIS INCA PE CINE, PE EL SAU PE BISERICOAIE DE LA INEC.pentru salvarea trupului Bisericii, cum a fost cea a Parintelui Mihail.

In timp ce predicam tocmai despre “surogate”, nu facem decat sa livram publicului, cu generozitate, divertisment “spiritual” si duhovnicie “fast food”. Surogatul nostru de viata este in cele exterioare si facile, in orice altceva decat in Duh si in Adevar. Se vorbeste de “libertatea Duhului”. Libertatea o vedem, dar… care duh? Si care Adevar, daca fiecare are adevarul lui?PAI NU PUTETI SA VA OPRITI DE LA ASTFEL DE PREDICARE DEAIA SA ARS SODOMA SI GOMORA SA NU AJUNGA PREA REPEDE LA INALTIMEA VOASTRA-DEAIA SI TREBUIE SA VINA RAZBOIUL PRECUM A SPUR SFINTUL IOAN RUSUL, CA SA VI SE TOPEASCA SCHELETUL SI SA CADETI PE JOS CA VIERMII SA VA PLINGETI PACATELE DA NICI ATUNCI NO SO FACETI CA SINTETI NEPUTINCIOSI.

Cazul Klaus Kenneth spune multe despre genul de inselare la care suntem predispusi. Acea spiritualitate despre care Cuviosul Seraphim Rose si Sfantul marturisitor Daniil (Sandu Tudor) spunea ca e duhul antihristic – pentru ca predispozitia catre idolatrie, catre amagire, catre spectacol si divertisment, dar si catre emotiile provocate de stimuli puternici, de istorii si interpretari lacrimogene, sunt toate foarte potrivite pentru cel mai mare lider charismatic care sta sa vina…ABURELI DE EVREIZAT, ANTIHRIST CRESTE IN MINASTIRE SI VA COPIA INTOCMAI PE SFINTI, DAR NU VA PUTEA PE TOTI CA ATUNCI CIND VA VENI VREMEA SA SE ARATE CA CONTROLEAZA A 4 A RUGACIUNE NEBUNIA PENTRU HRIISTOS NU VA PUTEA SI ISI VA DA ARAMA PE FATA DAR VA FI PREA TIRZIU.

Cu sau fara K. Kenneth, ar fi important pentru mantuirea noastra sa ne vedem si sa ne asumam slabiciunea funciara care poate sa ne coste scump, sa recunoastem ca, si in Biserica, ne place sa fim distrati, sa ni se tina de urat, sa ne uitam fascinati la spectacol. Cautam viata, da, e foarte bine, dar parca mereu o cautam in alta parte decat in noi insine si in smerenia si simplitateaIN MULTITUDINEA ECUMENISTA J Bisericii noastre, decat in sobrietatea implinirii poruncilor Dumnezeiesti si in osteneala “banala” a nevointei si pocaintei de fiecare zi. Cum spunea foarte frumos si Protos.Arsenie Muscalu: ALTU CARE SA MULT BUCURAT DE SCHIMBAREA LEGII BISERICII SI PE CARE LAU TRECUT LA PATERICU ROMINESC 🙂

de multe ori se intampla ca noi sa cadem intr-o stare de plictiseala, de delasare, de epuizare si de dezorientare si parca asteptam sa vina ceva asa, din afara sa ne aduca o solutie de eliberare, asteptam sa se intample ceva extraordinar, sa se petreaca un lucru spectaculos, insa de multe ori nu de acest lucru avem nevoie. Noi multumim Lui Dumnezeu ca am primit cu totii de la El darul credintei, intr-un fel luminat, avem trebuinta sa-l lucram prin staruinta si rabdare, in chip neimprastiat faptele bune numite trupesti, caci acesta este inceputul calatoriei duhovnicesti. Nu de intamplari extraordinare avem nevoie, ci de o lucrare cuminte, echilibrata, statornica si sarguitoare

Genul acesta de “renastere harismatica” ortodoxa spune foarte multe despre noi insine, despre predispozitia noastra catre cultivarea “senzationalismului religios”, despre atractia noastra irezistibila catre tot ceea ce impresioneaza si emotioneaza usor, despre superficialitatea si tarele lumesti de care nu ne-am dezbarat, ca si de amorteala duhovniceasca in care ne aflam. Cum de alte cuvinte si alte experiente duhovnicesti sau existentiale veritabile nu ne pot trezi din somnul inimii, asa incat sa trebuiasca sa ne dam iluzia trezirii, prin surogate si meta-surogate? Ce profetii si descoperiri ale sfintilor, ce cuvinte tari si avertismente ale parintilor, ce semne ale sfarsitului, ce criza devastatoare, ce asalt al perversiunilor antihristice, ce Liturghie, Evanghelie, Sfinti Parinti…, plictiseala… Noi vrem show, bancuri, jonglerii si picanterii verbale, experiente limita, viziuni si minuni nemaiintalnite, crime, violuri si rataciri descrise cu voluptate, convorbiri directe cu Iisus, povestiri incredibile si zguduitoare, socuri si senzatii tari, traire mistica exploziva, euforica si trepidanta, acces la Duhul Sfant si la rugaciunea inimii pe calea cea mai usoara si mai scurta, cu tot cu pacate si patimi “la pachet”… Asta da, ortodoxie, frate… (Desigur, gradele si formele in care suntem cuprinsi fiecare de acest duh sunt felurite).ADICA LUATI AMINTE CA VOI TIMPILOR NU VA COMPARATI CU MINE, AVEM DUHURI DIVERSE  CARE VA FRAIERESC PE VOI SA VA PIERDETI TIMPU PE BLOGU MEU IN LOC SA VA RUGATI.

Dar Sfintii Parinti oare ce spun despre toate astea? Ne mai intrebam daca nu cumva exista si inselare?

Mai mare vina au cei care promoveaza un astfel de “revival ortodox” sui-generis, decat bietul convertit inca zbuciumat Klaus Kenneth. Dumnezeu sa-l miluiasca si pe el, si pe noi!IATA SACCSIV SA MILOSTIVIT SPRE EL SI SPRE NOI DECI NU NE MAI TREBUIE DUMNEZEU 🙂

In incheiere sa reflectam putin si asupra parerii parintelui Savatie Bastovoi, el insusi un convertit (VEZI)...

PS1. Probabil e o puraPURISIMA coincidenta ca editorul cartilor  lui K. K. este si unul dintre aparatorii din oficiu ai Patriarhului Daniel, intr-o carte lingusitoare aparuta la scurta vreme dupa alegerea acestuia, scrisa in colaborare cu alti doi faimosi valeti de curte, ei insisi un soi de vedete media, dar si – surpriza! – propovaduitori constanti si agresivi ai ecumenismului, mereu de veghe impotriva vocilor traditionaliste din Biserica si manipulatori neintrecuti, exersati, profesionisti.CA NOI&FRATIA Si in replica data parintelui egumen al Man. Antim, aprigul patron al Agnos-ului face recurs la aceeasi autoritate a ucazurilor patriarhale:

am reuşit să înţeleg şi anumite prevederi, cu titlu de sfătuire, venite din Dealul Patriarhiei către preoţii noştri de a nu da nicio declaraţie publică presei fără acordul ierarhului locului… De a nu se expune public…

PS2: Incercand ignobil sa-l umileasca si sa-l discrediteze pe parintele Mihail, editorul sibian nu a gasit un alt standard de referinta pentru ortodoxia autohtona decat o Enciclopedie recenta, scoasa sub egida… aceleiasi Patriarhii (ne mai miram?), indicand implicit, cu ocazia aceasta, si care este sensul unei astfel de aparitii editoriale – anume, instituirea unui fel de Who’s Who ortodox roman. Un fel de diptic oficial, un fel de Carte a Patriarhului, in care, daca esti trecut existi, daca nu, nu. 🙂 CE PATRIARHA!HA!HA! AVETI?!DRAGALASILOR!SI CU CE PERVERSITATE IL UBITI!? 🙂 Citim in ziarul patriarhal despre acest volum ca a fost alcatuit sub coordonarea PF Daniel insusi, care declara ca

“cei mai mulţi colaboratori la acest vast proiect sunt doctori în teologie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu”,

printre care este enumerat, la loc de cinste, aceeasi nelipsita si veche cunostinta a noastra care ne anunta mai de mult ca ne “monitorizeaza atent”, preotul Constantin Necula. DAA!VA BAGA UN TERMOMETRU IN FUNDU PC-ULUI VIA SATEDELIR DUPA CARE FACE O STATISTICA CU TEMPERATURA GLOBALA SI CONSTATA CA SA RACIT ASA DE MULT CA STA SA IA FOC!

Acesta este etalonul de ortodoxie care ni se propune (impune?) de catre mainile harnice intru diversiune si sincretism ale teologilor si editorilor de la Sibiu. O carte in care nu doar parintele Mihai Stanciu nu figureaza, dar nici Parintele Justin Parvu, de pilda, nici Mircea Vulcanescu (desi a fost si teolog si e martirDA NU MAI E 🙂 al Bisericii, iar profesorul sau, Nae Ionescu este prezent). Si cati altii nu se regasesc oare in acele pagini? Nume de care cu siguranta nu suntem vrednici! In schimb, se afla in Enciclopedie, cu poza mare, un oarecare profesoras intrigant de la Facultatea de Teologie din Bucuresti, faimos tot pentru murdariile, diversiunile si calomniile pe care le propaga – atat in viu grai cat si pe internet – impotriva Parintelui Justin si a ortodocsilor care cauta sa pastreze Sfanta Traditie nealterata CARE DEJA A PUTREZIT DIRECT IN INIMILE LOR. Asa standarde de ortodoxie, asa reactie!

I. Bucur

A. Maxim

Comentariu saccsiv:

Iata si un scurt dialog preluat de la http://blog.patermihail.ro/arhive/1113#comment-723:

Părintele Savatie spune:

Parinte Mihail, blagosloveste.
Eu am citit cartea in manuscris. M-au rugat editorii sa le scriu un cuvint inainte. Am citit-o cu bagare de seama si multa ingaduinta, ca un pacatos si convertit ce sint, tot tragind nadejdea ca voi da de sensul tuturor acelor marturisiri. Dar, spre neintelegerea mea, nu l-am gasit. Prin urmare, cu tot respectul meu fata de editori si fata de tot ce inseamna Parintele Sofronie si Parintele Rafail, am refuzat sa prezint aceasta carte. Raspunsul meu, dat in 5 septembrie 2008, a fost acesta:
“… am citit cartea. Eram entuziasmat la inceput, dar nu am aceeasi impresie despre cartea in ansamblu. Mi se pare ca ramine in sfera delirului si a incertitudinii. Ma si tem sa o recomand cuiva. Altminteri, ramin acelasi, pretuind truda pe care o faci”.

Părintele Mihail spune:

Cu pace, Părinte Savatie. Delir, delir, dar nu e doar al lui, e și al tuturor celor ce-l promovează pe la noi.

K.K. continuă diversiunea și propaganda ecumenisto-new-age-istă și azi, trecutului amețitor îi este foarte fidel. Iată câteva ”perle” din conferința de la facultatea de teologie – București, 5 mai 2010:
– min. 40-41: “Buda nu a fost un fariseu, a fost autentic si cred ca este in rai, adica daca eu as fi Dumnezeu, eu l-as primi in rai.” Iar mai inainte a zis ca ceea ce a facut Buda a fost prima parte, lepadarea de omul vechi, dar fiindca nu Il stia pe Hristos, nu a avut ce om nou sa imbrace. Deci Buda e un fel de precursor al lui Hristos, asa se intelege, practic e un soi de profet, care si merita raiul… – Parcă Hristos a zis că ”Toţi câţi au venit mai înainte de Mine sunt furi şi tâlhari.” (Ioan 10, 8).
– min. 39: “Acum nu ma mai intereseaza muzica”, “lumea, pur și simplu, a cazut de la mine.” – Atunci la Varna ce a fost? Atunci de ce își face reclamă propriului CD de muzică pop-folk american din care ”nu e chiar totul creștin” (min. 99)?
– min. 101: “Mergeti la discoteca din cand in cand; nu e nimic rau in asta. Si eu dansez bucuros. Dar doar atunci cand sunteti pe marginea prapastiei. [Cuum? Păi până acolo te momește diavolul, ca apoi să te ia în brațe cu totul. n.n.] Discoteca nu e rea, insa depinde in ce masura mergi.” … “Am vazut oameni convertindu-se acolo, la carnaval!… Eu nu ma tem… Acesta este Hristosul Cel viu.” – Nu, fraților, Dumnezeu nu găsește plăcere la discotecă, nici la carnaval!
Mai sunt și altele…
*
Apoi, folosește unele artificii retorice pentru a-și câștiga simpatia auditoriului vrăjit de poveștile lui:
– face pe victima pentru a-și atrage compasiunea: copil fiind mamă-sa l-a agresat, apoi 7 ani a fost abuzat (min. 46-47) (etc… Înseamnă că nu a uitat, deci nici n-a iertat, deci nici lui nu i s-au iertat păcatele.), că ce spune nu e pe placul Patriarhiei și că va fi ”penalizat” – asta ca să-i ”câștige” pe nemulțumiții față de structurile oficiale…
– presară multe ”glumițe” și exemple forțate (unele fără legătură cu subiectele) pentru a degaja atmosfera și pentru a distrage gândirea sobră și trezvia spectatorilor. Nu mai știi apoi ce să apreciezi: umorul interesat și manipulator, sinceritatea și seriozitatea ”mărturisirilor” sau jocul de scenă cu efecte emoționale (actorie desăvârșită) între două extreme: râs și lacrimi…
– invocă adesea ”M-am întredat adesea: de ce, Doamne?…”, ”Doamne, Dumnezeule dacă ești viața, dacă exiști, dă-mi viață!” (min. 45), ”Hristos cel viu”, luând în deșert numele Domnului, dar arătând că-L și cheamă pe Dumnezeu doar în ocazii critice… – Oare nu se cade să-I și mulțumim lui Dumnezeu cu smerenie?
– ne laudă pe noi, românii, că suntem cei mai credincioși, cei mai ”trăitori” dintre ortodocși, ca să credem că ne și apreciază, ca și noi să-l apreciem, să-l aplaudăm eventual, pentru ”periatul și gâdilatul” lui. ”God bless Ameri… aa Romania, pardon!” Asta e cea mai folosită metodă de câștigare a bunăvoinței auditorilor…
*
Am aflat cu tristețe că azi, duminică, după Sfânta Liturghie, K.K. a predicat chiar în biserica unei mănăstiri (L.). E jale! Și-a respectat întocmai ideile din carte: iertare prin glas nu prin pocăință și dreaptă credință, el s-a despătimit deja, toate confesiunile au ”taine” și părți din învățătura lui Hristos, mare vrajă și ”iubire” ecumenistă, ce mai! Oricum, lumea a început să iasă din biserică, dezamăgită… Mă întreb dacă nu cumva, păstrând ritmul ăsta, peste vreo 10 ani îi vom lăsă pe toți transsexualii și psihopații să ne vestească ”ortodoxia” vieții și a căutării lor. Dumnezeu să ne lumineze mințile să nu luăm lupii drept pastori!

In caz ca ati trecut prea rapid peste un foarte important paragraf din articolul de mai sus, subliniez:

Incepand cu min. 99 (“Mergeti la discoteca din cand in cand; nu e nimic rau in asta”):

http://www.trilulilu.ro/agnos/6a94c3928490bd

Incepand cu min. 40 (il lauda pe Buda):

http://www.trilulilu.ro/agnos/6a94c3928490bd

Apologia Maicii Tereza:

Cititi va rog si:

Articolul zilei (12.05.2010): KLAUS KENNETH, un RATACIT …

Sper ca multi dintre cei ce refuza sa-i vada greselile, se vor trezi.SI NOI AM SPERAT SA TE TREZESTI SACCSIV DA SE PARE CA NU VREI, E DULCE BETIA…SI BETIVII SE ROAGA DOAR DRACILOR. Sper de asemenea sa se trezeasca chiar KK … Sa ne rugam pentru el.

Pana atunci, trebuie sa intelegem ca ceea ce face el este foarte grav, caci pune otrava in prajiturele –LE PE CARE CEI CA TINE LE FABRICA SI SINT GOALE PE DINAUNTRU AS CA PUNE SI EL CE ARE: de la a da liber la discoteca si pana la a-l promova pe Buda … altfel spus, se manifesta, speram ca doar deocamdata, aidoma unui inainte mergator al antihristului.

Trebuie sa contientizam ca antihristul va fi frumos, carismatic, va promova iubirea si pacea si va vorbi fiecaruia pe „limba” lui: ortodoxului, catolicului, musulmanului, budistului, etc. Trebuie sa intelegem ca ecumenismul, in forma sa finala, ca religie a antihristului, nu va reprezenta neaparat o unire administrativa a religiilor, cu toate ca majoritatea mai marilor acestor religii il vor recunoaste ca invatator suprem … Astfel, pentru ortodox, de exemplu, el va figura a fi ortodox, dar unul pe care il putem cataloga caldicel, deci foarte pe gustul maselor, caci va fi „deschis” si spre alte religii, care cica ar reprezenta alte cai de a ajunge la acelasi Dumnezeu. Va fi si un invatator foarte ingaduitor cu placerile lumesti: putina curvie, putin alcool, putina muzica, mai putina rugaciune In plus, va face si minuni … Adica, un individ ce-l intrece cu foarte mult pe acest KK. Asta pe de o parte.

Pe de alta parte insa, va fi si salvatorul ce va „rezolva” mega problemele cu care a inceput sa se confrunte omenirea: el va fi speranta NOII ORDINI MONDIALE, cea fara razboaie, fara natiuni, fara homofobi, fara habotnici, fara „extremistii” non caldicei …MAI SUS DUPA CE ACOMENTAT CU TEXTE DECUPATE DE PE ALTE SAITURI CA SA ISI ASCUNDA MIZERIA LIMBAJULUI PROPRIU SE DA IAR SUPER VAZATOR SI VA DETALIAZA CUM VA FI ANTIHRIST ASA CA BAGATIVA BINE IN CAP CA SA NU MURITI PROSTI CI SA MOSTENITI RAIUL LUI SACCSIV&FRATIA CARE VA ABURESTE NEINCETAT.

Ce triste invataminte putem trage din faptul ca atat de multi romani il apreciaza pe KK? Acelea ca in Romania, pentru prea multi, nici n-ar mai fi nevoie sa vina foamete, mega miscari de strada, razboi … L-ar primi de acum si cu mare drag pe antihrist …LATI SI PRIMIT DEJA IN INIMILE VOASTRE CUM SPUNEA PAISIE DIN SFINTIL MUNTE MAI TREBUIE DOAR SA CREASCA CA E MIC SAL PUNETI PATRIARH 🙂 DAR MAI TREBUIE SA SE INTIMPLE SI ALTELE DE CARE VOI NU AVETI NICI CEA MAI MICA IDEE DIN CAUZA TEMBELISMULUI CRONIC DE CARE SUFERITI SI DE CARE VATI IMBOLNAVIT DIND RETETE DE VINDECARE ALTORA SI TRIMITERI LA SPITALE DE NEBUNI CA VOI STITI CUM E ACOLO DE ACEEA SI TRIMITETI PE ALTII DIN DRAGOSTE SA ZICEM ASA DRACEASCA CA RUGACIUNI NU PUTETI SA FACETI NICI PENTRU VOI CA VATI PIRDUT CAPUL DE PE UMERI SI CELALAT VA DUCE TIRIS DUPA POFTELE VOASTRE CELE LUMESTI.

TEXTUL CU LITERE DE TIPAR ESTE DOAR O ARUNCATURA DE PRIVIRE DE PE BLOC CA SA NU FIM ACUZATI CA NAM FI SPORTIVI…..

Anunțuri
Tagged with: , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gil said, on Iunie 17, 2010 at 6:35 am

  este unul:nea Anderthal care cere sa i se dea muie (este vorba de o planta care se suge,originara din tarile de pe planeta)

  • ariveronica said, on Iunie 17, 2010 at 9:13 pm

   gil da unde ai invatat asa minunatii despre plante ? iar te dai pe topogan la grupa mica? citi ani ai? :)) (de cind te apuca crize dinastia?, mai citeste pe blog ceva sati revii….

 2. gil said, on Iunie 17, 2010 at 6:41 am

  da,au dreptate nu calendarul ci cei care il adopta pe cel nou sant problema !inainte cine era in prostie trebuia sa vina la loc in normalitate,dar acum santem nebuni si daca vrem sa fim normali nu mai putem decat sa fim prosti ca normalitatea a disparut,cand am vazut pe boc si acolitii lor cumvor sa nea ia si ultimul banutz ca nu mai sant bani de furat nu mai am cuvinte,dar si poporu nu zice nimic:la spanioli impotriva legalizarii avortului au manifestat milioane de oameni !!pe cand la noi tot poporul..sa bucurat ca sa legalizat!!! nici un om nu a manifestat impotriva legalizarii avortului..fratilor a fi patriot acum inseamna sa recunoastem ca nu mai avem tara nu mai avem popor

 3. gil said, on Iunie 21, 2010 at 6:22 am

  ei acum pot sa dau oficial dreptate la toti care cred despre saccsivul cel d p nou ca este un mare inselator de suflete:el spune ca se pot mantui si cei ce nu au dreapta credinta!! isi motiveaza credinta cu faptul ca din o pictura iese ulei !!! ce mai conteaza credinta!! mai drace de saccsiv tu ai vazut ca din sculpturile catolice curge sange?? bai prostule:credinta dreapta este primul lucru si fara de care nu se poate merge mai departe !! iti explica si darlala(parca el) ca desi nebotezati fiind dar avand dreapta credinta au ajuns sfinti!! dar cei nu au dreapta credinta nu au nici botez si atunci iti spune si sfantul TEODOR STIDITUL:cine nu are dreapta credinta nici minunile NU le are de la DUMNEZEU!! mare nenorocit esti si cel mai PROST om:pai atunci de ce arati tu cu degetul mai idiotule?daca poate deveni sfant oricine ce arati tu cu degetu tau de drac la altii?ca ecumenismu ca ue ca nato ca evreii..bla bla bla daca toti fac minuni si nu conteaza credinta tu ce vrei de fapt? vrei si tu planta preferata a lui andertal?? cu placere si gratuita tio oferim:serveste din plin

  • ariveronica said, on Iunie 21, 2010 at 9:40 pm

   gil ! vrei sati spun dea dreptul ca astea sint aere de indracit ?
   pai cu plante te apuci tu sa mintui poporu?
   cu ce esti mai bun la faza asta decit saccsiv? :))
   nu tiam spus doar luni de zile in urma sa ai rabdare casi va da arama pe fata in curind?ce te enervezi facind finta ca te miri?
   tiam spus si de ce am facut blogul si iti repet ca esti uituc-ca sai fac pe toti blogherii care folosesc hirtia igienica in loc de servrtele la masa, sa se autodistruga singuri incet si sistematic, iar daca nu vezi cum un singur blog poate sa faca asta, iti spun ca Adevarul taie de la radacina orice minciuna.
   nu ai inteles ca astia ca saccsiv sunt drogati si se iluzioneaza ca sint sfinti mari mucenici unsi cu miere si ciocolata si asteapta sa fie linsi de prosti ce nu au ce minca acasa la ei si se duc pe net sa primeasca de pomana dulcegarii sa se mintuie lipiciosolibidinos in grup ecumenic, ca la raiul lor ii primeste la judecata tininduse de manine fiecare cu clanu lui. :))
   ia tu si citeste la psaltire mai bine ca astia nu se pot atinge decit de alea ale lor stricate cind incep sa citeasca se tavalesc dracii prin vazduh de ris, ca si cu tatal nostru dealtfel…si zine apoi ce patimesti ca chestiunea ca te enerveaza saccsiv parca ne provoaca mila, da ne abtinem de la prostii ca sintem in post. :))

 4. gil said, on Iunie 23, 2010 at 6:55 pm

  saccsive ia zi tu si parinteler tau iustin:cum nu e vadita erezia BOR? santeti prosti de a binelea !! toti sfintii si sinodul condus de un sfant au dat anatemei ecumenismul !! santeti niste idioti !!adica aveti idei proaste!!si santeti prosti!adica prost informati!! si santeti timpiti ca schimbati realitatea zicand binelui:rau ,si raului:bine ! ba saccsive prost:tu spui ca BOR nu are har? tu spui ca BOGreaca nu are har??cand ai spus?becali a adus episcop si ia sfintit stadionu si portile de fotbal si steaua a luat bataie!! la fel sinodu grec a trimis 2 popi si ia umplut de binecuvantari pe fotbalistii greci si au luat bataie fara numar !! deci dupa capu tau sec:bor si bogreaca e eretica pt ca dumnezeul lor nu face minuni !! ca tu numa dupa minuni nuna dupa stiri socante alergi..te asteapta altu care era senzational..

  • ariveronica said, on Iunie 23, 2010 at 9:29 pm

   ce daca strigi la saccsiv de pe bloc te aude? si chiar daca, ca e securist si toti au urechi lungi e inutil ca e drogat si nu mai stie de el.inhamati caii la trasura si nu draci ca dupaia e inutil sa te miri de ce te arunca toti prin santuri la spam.

  • ariveronica said, on Iunie 25, 2010 at 11:56 am

   gil tiam sters comentu ca nu te opreste nimeni sa fii tu primu mintuitor care da la muie esti liber sa faci ce vrei si sa mergi la iad cum vrei da pe bloc nu se publica deastia sau te las pe tine administrator si asa am multe de facut si nu gasesc vreme si am terminat cu blocu.
   deci daca esti asa tare dute si fa nu scrie doar ca daca scrii imi faci si mie si Maicii Domnului si si la toti inclus Hriistos iar daca te duci direct si faci poate iti iei vreo mamuca de bataie si te trezesti. :))


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat asta: